Industrigatan 7        802 83 Gävle        Tel: 026-66 24 40

Logotyp KE Therm
FJÄRR
VÄRME
HOMESIDE
INSIDE
POOL
VÄRME
FJÄRR
KYLA
VÄRME
VÄXLARE
RESERV
DELAR

heltäckande sortiment inom
fjärrvärme och fjärrkyla

KE THERM är en snabbfotad och flexibel organisation där du som kund alltid står i centrum. Vårt breda sortiment håller högsta kvalité och med egen tillverkning i Gävle kan centraler anpassas efter kundens önskemål. Vi tillhandahåller allt från reservdelar och know-how till prefabricerade fjärrvärmecentraler och fjärrkylacentraler.

Villacentraler

Marknadens klart bredaste utbud med både termisk och elektronisk styrningar av varmvatten. Uppkoppling med APP, trådlösa rumsgivare, fullisolerad, kompakt eller extra kompakt (38 cm bred) – Du väljer!

REDAN VX 2000

VX 2000 är en komplett central för produktion av värme och varmvatten. Centralen ansluts till primärt fjärrvärmenät och finns i flera effektvarianter.

VX 2000 är förberedd för väggmontage och är enkelt konstruerad för att ge bekväm hantering. Centralen levereras valfritt med anslutningarna uppåt eller neråt och levereras med kåpa i vitlackerad plåt.

Centralen är mycket servicevänlig och enkel att installera. Rördragning i centralen är utförd med rostfria syrafasta rör placerade i rörkonsol. Tack vare detta är det möjligt att etablera en fin rörledning antingen i toppen eller i botten av understationen.

KE Therm RF - Hållbarhet börjar med hög kvalité

Vår RF-serie tillverkar vi i Gävle och är framtagen med utgångspunkt att leverera centraler med längsta möjliga livslängd och minimalt med underhåll. Målet är att centralerna ska vara absolut täta och så förbli under en mycket lång tid. Det åstadkommer vi bl.a. genom en konstruktion med minimalt antal kopplingar, bockade och svetsade rör så långt det går. Vi har dessutom tagit fram en specialnippel som är unik på marknaden med en helt plan tätningsyta och riktig styrkant för packningen, en packning som självklart håller absolut högsta kvalité.
Centralerna är mycket servicevänliga och lätta att installera. Utan onödiga extrakopplingar kan man enkelt ansluta alla rör valfritt uppåt eller nedåt. Med rätt service och underhåll är centralen konstruerad för att hålla i minst 30 år.

Centralerna bredd  är kompakta 56 cm bredd eller endast 38 cm (extra-kompakt,)

 • Stabil och kraftig konstruktion
 • Helsvetsad med 100% syrafasta rostfria rör
 • Minimalt antal skarvar
 • Specialnipplar med helt plan tätningsyta med styrkant för packning
 • Packningar av högsta kvalité
 • Låga underhållskostnader
 • Lång livslängd
 • Specialsvetsnippel

KE Therm RF/DS

Liten, smidig fjärrvärmecentral med elektronisk styrning för värme, från Siemens. Tappvarmvattnet styrs med en väl beprövad och tillförlitliga mekanisk tappvarmvattenreglering, AVTQ, från Danfoss.

Centralen är kompakt med 60 cm bredd eller ultra-kompakt 40 cm (se bild)

KE Therm RF/D

Liten, smidig fjärrvärmecentral som passar överallt och som har en beprövad och tillförlitlig tappvarmvattenreglering, AVTQ.

Centralen finns att välja i 40 alternativt 60 bredd

KE Therm Capella

Vår förstärkta villacentral som lämpar sig för de riktigt stora villorna eller mindre hyresbostäder mellan 2-5 lgh. Trimmad med större värmeväxlare på både värme och varmvatten. Kan kombineras med en kraftigare pump vid behov.

Termiskt vassa värmeväxlare som lämnar låga returtemperaturer till din fjärrvärmeleverantör.

Capella kan beställas med olika alternativa styrfabrikat på såväl värme som varmvatten. Ex Danfoss, Siemens, REGIN och givetvis som vår toppmodell med HomeSide och trådlösa rumsgivare.

Varmvattenregleringen sker antingen med en termisk regulator typ AVTQ, Samson 43-8, eller så väljer du det bästa och tar en central med elektronisk styrning av varmvatten. Då har du styrning likt de större fastigheterna och en central som ger dig låga framtida underhållskostnader och lång livslängd.

Fastighetscentraler

Till toppen av sidan

KE Therm Pollux

Vägghängd kompakt fastighetscentral upp till ca 20 lgh.
Smart varmvattenkonstruktion med 2 stråks kopplade växlare vilket ger lägre returtemperatur vid varje tappning

Som på alla våra centraler har vi valt termiskt vassa växlare som lämnar mycket låga returtemperaturer.
Kombinera fritt mellan olika styrfabrikat, pumpar, med eller utan VVC.

Du väljer! 

KE Therm MPn

Fastighetscentral för upp till ca 100 lgh. Vi dimensionerar och specialanpassar effekterna direkt mot dit projekt för bästa funktion, pris och långsiktigt ägande.

Kompakt och tar extremt liten golvyta i anspråk.

Levereras på ett smart svartlackerat golvstativ som ger samma känsla som en vägghängd fjärrvärmecentral.

Alltid i våra centraler prioriterat med termiskt mycket vassa värmeväxlare för låga returtemperaturer.

Full flexibilitet i val av styrutrustning, pumpar, kringutrustning, samt väljer du givetvis själv vart leveransgränsen ska gå anpassat mot dit projekt.

KE Therm MPn XL

MPn XL bygger vidare på vårt smarta MPn stativ som blivit väldigt populärt av såväl installatörer som fastighetsägare. Det blir en snygg installation som upplevs väldigt ren i frontvy, med utrustningen i rätt höjd. Centralen tar minimalt med golvyta i anspråk och känslan blir densamma som vid en vägghängd central trots sin stora kapacitet.
MPn XL passar ypperligt för såväl bostäder som kommersiella fastigheter eller industri.

Vi dimensionerar centralen skräddarsytt mot ditt projekt, vilket gör att du kan kombinera effektbehoven fritt mellan värme och varmvattenkrets. Naturligtvis alltid full flex från oss gällande fabrikat på styrutrustning, pumpar, samt vilken leveransgräns som passar bäst mot ditt projekt.
Du väljer!

 • Exempel för bostäder:
  Värmekapacitet upp till ca 500 kW eller ca 250 lgh beroende på byggnadens energiprestanda, byggår etc.
 • Varmvattenkapacitet upp till ca 315kW (1,7l/s) vilket gott å väl klarar 250lgh

 

SYSTEMTÄNK OCH HÅLLBARHET I VÄRLDSKLASS

Som i alla våra standardiserade fjärrvärmecentraler har vi valt värmeväxlare med extremt bra termiska egenskaper. Aktiva val som gjorts med med stort fokus på låga returtemperaturer.

Omsorg baserat på kunskap om vilken skillnad det gör för energiutnyttjande i fjärrvärmesystemen. Genom små smarta val hjälps vi åt att maximera energi och miljöprestanda i ett större perspektiv.
Varje 10/dels grad lägre returtemperatur ökar möjligheten att ta till vara energiresurser som annars går förlorade.

Det är nåt vi är stolta att jobba för

Dim exempel RAD

500kW, 100-40,2 / 40-60

Notera endast 0,2°C skillnad mellan primär och sekundär returtemperatur. Tillåtet enligt tekniska anvisningar max 3,0°C. Den här skillnaden är enormt stor i fråga om energieffektivitet och betydelsen av att t.ex. kunna ta tillvara maximalt med energi från rökgaserna vid värmeverken

Tillsammans gör vi viktiga val för en bättre värld!

Kundanpassade centraler

Till toppen av sidan

Fullständig flexibilitet

I det här segmentet bygger vi fjärrvärmecentralen precis som du vill ha den. Dessa kan byggas med väldigt höga effekter och du kan givetvis kombinera effekter mellen värme och tappvarmvatten helt efter behov.

Tillgängligt utrymme, fabrikat på styrutrustning, antal kretsar och nivå av förtillverkning bestämmer vi i samråd tillsammans.

Parallellkoppling är det absolut vanligaste i dag, men givetvis bygger vi även enligt 2-stegs koppling eller annan princip – Det är du som väljer!